Dr. Andreea Moldovan, despre capacitatea de testare a României pentru infecția cu SARS-CoV-2

0
104

Teoretic, capacitatea de testare a României este nelimitată. Se pot face mult mai multe testări decât  există, la acest moment, însă „sunt niște realități cu care ne confruntăm”, a explicat, marți, într-o conferință de presă, dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Noi putem să facem mai multe testări. Față de ceea ce facem în prezent, capacitatea noastră de testare aș spune că este nelimitată. Avem aparate PCR care pot să testeze mult mai mult decât testează în prezent, avem testele rapide care pe metodologia în curs, pot să fie folosite. Le-am distribuit spre școli, am făcut proceduri, am făcut animații, instructaje, le-am transmis. Există medici școlari, există asistente medicale, există asistente comunitare, există medici de familie care pot să ajute la testare. Doar că nu se face”, afirmă secretarul de stat.

„Eu am un exemplu în familie: într-o școală unde erau absolut toate condițiile și exista medic școlar, nu asistentă, nu s-a făcut testarea într-un focar de 8 copii”, a precizat dr. Andreea Moldovan.

Ad in title

„Sunt niște realități cu care ne confruntăm, cu toate că am pus la dispoziție o procedură mai mult decât clară”, a concluzionat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Articolul precedentCâte persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pentru vaccinare anti-COVID-19
Articolul următorAstraZeneca a schimbat numele vaccinului său anti-COVID-19. Care este noua denumire