Ministrul Sănătății, despre testarea pentru infecţia cu SARS-CoV-2 în farmacii

0
470

Farmaciile vor primi gratuit kit-uri pentru testarea populaţiei pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar acestea îşi vor stabili un cost pentru realizarea testării, a delcarat, marți, minsitrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Ministrul se arată încrezător că acest cost va fi unul „rezonabil”, astfel încât un număr cât mai mare de oameni să se testeze.

„A fost aprobată Ordonanţa prin care se reglementează testarea în farmacii. Acum definitivăm normele de aplicare, Ordinul este în transparenţă, aşteptăm comentarii. Ne bazăm pe farmacii atât pentru testare, cât şi pentru o mai bună raportare care să ne arate tuturor care este situaţia reală”, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a precizat că farmaciile vor primi gratui kit-urile de testare.

„Vom livra gratuit de la Bucureşti, prin DSP-uri, către farmacii teste, kit-uri de testare şi farmaciile îşi pot stabili singure un cost de testare, avem încredere că acesta o să fie unul competitiv, să-i spunem rezonabil, aşa încât cât mai mulţi oameni să se poată testa”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că a fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, urmând să aibă loc discuţii cu reprezentanţi ai farmaciilor.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre măsurile luate de România în contextul celui de-al treilea val al pandemiei
Articolul următorCe spune raportul OMS despre originea pandemiei de COVID-19