Emisarul pentru coronavirus al OMS: Originea virusului este greu de găsit

0
309

Emisarul special pentru coronavirus al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), David Nabarro, a recunoscut marţi că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit, dar că se lucrează cu câteva ipoteze, transmite EFE.

”Găsirea originii virusului, când încerci să explici de unde provine o boală, este notoriu grea”, a declarat Nabarro la postul Radio 4 al BBC. ”Nu cunoaştem originea exactă a HIV (virusul SIDA), nu cunoaştem originea exactă a virusului care provoacă Ebola şi ne va lua mult timp până vom descoperi originea exactă a (virusului care provoacă) COVID-19”, a adăugat expertul OMS în ajunul publicării de către organizaţie a unui raport privind pandemia.

David Nabarro a adăugat că OMS lucrează cu mai multe ipoteze, dar că această muncă necesită timp.

Mult-aşteptatul raport al misiunii care a anchetat în China originea SARS-CoV-2 va fi dat publicităţii marţi, chiar dacă ”toate ipotezele continuă să fie pe masă”, a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus , potrivit Agerpres.

Potrivit mass media care au avut acces la un proiect al raportului, OMS va afirma că teoria cea mai probabilă a originii pandemiei este transmiterea SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, în timp ce ipoteza conform căreia virusul ar fi ”scăpat” dintr-un laborator este în viziunea OMS ”extrem de improbabilă”.

Articolul precedent60 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Novavax, fabricate de GSK
Articolul următorAl doilea vaccin antiCOVID din Cuba, testat pe 124.000 de angajați din sănătate