România trimite o nouă tranșă de vaccin anti-COVID în Republica Moldova

0
26

România a trimis, sâmbătă, o nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19, de  50.400 doze, produs de compania AstraZeneca, în Republica Moldova,  în sprijinul autorităților implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România”, anunță CNCAV

Potrivit sursei citate, misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur.

Reamintim că la data de 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

Florin Cîțu: În perioada următoare vor fi trimise şi alte tranşe de vaccin

„Al doilea transport de vaccinuri împotriva COVID-19 se află în drum spre Republica Moldova. Este vorba de o tranşă de 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca, care se adaugă celor 21.600 livrate la sfârşitul lunii februarie. Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei şi de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2”, a scris Florin Cîţu  pe o rețea de socializare.

„În perioada următoare vom trimite şi alte tranşe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău”, a afirmat premierul.

Articolul precedentTopul județelor după incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori
Articolul următorMAI: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19