Monitorul Oficial a publicat modificarea Ordinului privind raportarea de paturi ATI în platforma Alerte MS

0
519

Monitorul Oficial a publicat Ordinul nr. 399/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 316/2021 privind raportarea de paturi ATI în platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS”.

Astfel, managerii unităților sanitare cu paturi alocate pacienților cu infecție COVID-19 vor raporta zilnic on-line, până la ora 9.00, respectiv până la ora 17.00, în platforma electronică a Ministerului Sănătății «Alerte MS» situația paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare respective, numărul pacienților decedați în ultimele 24 de ore și numărul de pacienți internați suspecți și confirmați în ultimele 24 de ore, se arată în Ordinul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, raportarea se transmite la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervențiilor, la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și în format letric, cu semnătura directorului executiv al direcției de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București și a managerului unității sanitare cu paturi, se arată în acelaşi Ordin.

Potrivit aceleiaşi surse, în caz de neconcordanță privind situațiile solicitate și raportate de managerul unității sanitare, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență va raporta către Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății și personalul împuternicit de ministrul sănătății din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București care va efectua controale, conform competențelor.

 

Articolul precedentGCS: Alte 6.651 cazuri noi de persoane infectate şi 140 de decese, de la ultima raportare
Articolul următorMinistrul Educaţiei, despre rezolvarea problemei testării pentru coronavirus în şcoli