Medicii din sectorul privat din Grecia vor ajuta sistemul public de sănătate

0
17

Grecia a dispus ca medicii din sectorul privat din regiunea Atenei să ajute sistemul public de sănătate în lupta împotriva înmulţirii infectărilor cu noul coronavirus, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, potrivit Reuters.

Guvernul a cerut anterior medicilor din sectorul privat să îşi ofere ajutorul, în contextul în care spitalele publice din Grecia sunt copleşite de numărul mare de infectări cu noul coronavirus, iar secţiile de terapie intensivă rămân fără paturi. Conform executivului, este nevoie de aproximativ 200 de medici.

„Ministerul Sănătăţii a lansat acum câteva săptămâni o invitaţie, un apel, pentru medicii din sistemul privat, pentru a întări spitalele din Sistemul Naţional de Sănătate în timpul celui de-al treilea val major din pandemia de COVID-19. Din păcate, foarte puţin medici din privat s-au oferit”, a declarat Kikilias.

El a explicat că, date fiind condiţiile de urgenţă, Ministerul Sănătăţii a dispus ca medicii din privat să îşi ofere serviciile pentru sistemul public.

Grecia a raportat 1.514 noi infectări cu coronavirus şi 41 de decese duminică. Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la circa 7.500.

Articolul precedentMarea Britanie solicită UE să permită livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 pe care le-a comandat
Articolul următorCâte modele de măști neconforme au fost semnalate în UE, într-un an de pandemie