Misiunea umanitară a echipei medicale din România în Slovacia s-a încheiat

0
105

Misiunea umanitară a echipei din România, care a venit în sprijinul cadrelor medicale din Slovacia în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a luat sfârşit după 28 de zile.

Echipa românească alcătuită din cinci medici, opt asistenţi şi doi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a desfăşurat o misiune umanitară, voluntară, timp în care a acordat asistenţă medicală adaptată pacienţilor aflaţi în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic în secţiile de ATI din Slovacia, precizează vineri DSU.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma administrării tratamentelor specifice categoriei vizate, dintr-un procent de 100% al pacienţilor aflaţi în grija şi supervizarea echipei medicale din România, rata de detubaţi şi trimişi pe secţie a fost de 58%, 28% rămaşi în grija cadrelor medicale slovace şi 14% mortalitate.

Ad in title

DSU reaminteşte că, în contextul susţinerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) – Guvernul României a decis să sprijine Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă. Acţiunea a fost finanţată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenţă pe teritoriul Uniunii).

Articolul precedentCNSU: 500.000 de monodoze de ser fiziologic, pentru campania de vaccinare
Articolul următorManagerul SCJU Sibiu face apel către populație ca să doneze sânge