Spitalul Judeţean din Timişoara va avea primul centru de vaccinare deschis non-stop din România

0
39

Spitalul Judeţean din Timişoara va înfiinţa primul centru de vaccinare deschis non-stop din România, a anunţat managerul asist. univ. dr. Raul Pătrașcu.

„Ultimul an a fost unul dificil pentru întreaga omenire şi mai ales pentru personalul medical care, iată, în această perioadă duce a 3-a luptă cu COVID-19. Au fost impuse măsuri, unele aproape drastice, cum ar fi carantina. Ştim deja că vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. În acest sens, am decis că la nivelul Spitalului Judeţean din Timişoara să funcţioneze un centru de vaccinare deschis non-stop, 24 de ore din 24 de ore, 7 zile pe săptămână”, a afirmat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara.

Acesta a spus că dacă totul va decurge conform planului, vaccinarea va începe din 23 martie, centrul va avea patru fluxuri pe zi şi patru pe noapte, astfel încât capacitatea de vaccinare, în 24 de ore, să fie de 480 de persoane. Imunizarea se va face doar cu vaccinul Pfizer.

„Primul centru de vaccinare din România, deschis non-stop, va fi amplasat în incinta SCJUPBT şi va asigura fluxuri separate pentru cei vaccinaţi astfel încât aceştia nu vor interacţiona cu alte persoane din unitatea sanitară. Am încredere că, solidari fiind, vom putea trece peste această perioada care ne-a pus la grea încercare, pe noi toţi”, a adăugat managerul, într-o postare pe Facebook.

Articolul precedentIsraelul a aprobat utilizarea brăţării electronice pentru persoanele plasata în carantină
Articolul următor„Reducere semnificativă” a livrărilor săptămânale de vaccinuri anti-COVID-19 în Marea Britanie