Premierul Cîțu i-a cerut ministrului Sănătății să comunice săptămânal datele legate de pandemie

0
10

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să prezinte un raport cu măsurile luate din decembrie în perspectiva valului trei al pandemiei, precum şi cu măsurile pentru perioada următoare. De asemenea, i-a solicitat să organizeze conferinţe de presă săptămânale, după modelul celor organizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

”Am cerut Ministerului Sănătăţii ca, până săptămâna viitoare, să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul trei al pandemiei şi, bineînţeles, să ne prezinte care sunt planurile pentru perioada următoare. Tot în şedinţa de săptămâna viitoare, vom avea, deşi CNCAV are conferinţă săptămânal, am cerut şi Ministerului Sănătății să vină să ne prezinte situaţia. Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV, împreună să prezinte”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a apreciat că ar fi important ca Ministerul Sănătăţii să aibă, la fel cum face CNCAV, conferinţă de presă săptămânal, în care să se prezinte măsurile pentru combaterea pandemiei.

”Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a afirmat Florin Cîţu.

Articolul precedentOMS: Vaccinul Johnson & Johnson, recomandat şi în ţările unde circulă variante mai contagioase ale SARS-CoV-2
Articolul următorAdeverința electronică verde: Cum vor fi protejate datele cu caracter personal