Dr.Moldovan, despre creşterea accesibilității populaţiei la testarea pentru detectarea infecțiilor SARS-CoV-2

0
14

„Foarte curând” va creşte accesibilitatea populaţiei la testarea pentru detectarea cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Andreea Moldovan.

„Foarte curând vom avea disponibilă o creştere a accesibilităţii populaţiei la testare, pentru că există o diferenţă foarte mare între judeţe. De asemenea, facem apel la populaţie, atunci când are simptome sugestive COVID, să se testeze într-unul dintre locurile unde această testare se poate face corect. Este foarte important ca în cazul în care există o persoană cu simptome sugestive COVID şi cu diagnostic să nu întârzie prezentarea la medic, să nu întârzie contactul cu medicul de familie, pentru că o parte dintre aceste cazuri severe pe care le vedem acum în terapie intensivă sunt cazuri cu prezentare tardivă la medic”, a spus dr. Andreea Moldovan.

Totodată, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a făcut un apel către populaţie să se imunizeze anti-COVID-19, întrucât vaccinarea „este unica soluţie” din prezent pentru a putea ieşi din această situaţie.

„Vaccinarea în sine este unica soluţie de la acest moment să putem să trecem cât mai repede prin situaţia… Noi avem nevoie de oameni cu imunitate cât mai multă. Este încă un apel către populaţie să se înscrie, să meargă la vaccinare şi să se informeze din sursele oficiale”, a spus secretarul de stat.

Articolul precedentMApN, după verificările la Spitalul Militar Focşani: Încetarea împuternicirii actualului comandant
Articolul următorOMS va iniția marți o dezbatere privind vaccinul AstraZeneca. Și EMA va convoca o „ședință extraordinară” joi