Procurorii din regiunea Piemont din Italia au sechestrat un lot de vaccinuri anti-COVID-19 de la AstraZeneca

0
50

Procurorii din regiunea italiană Piemont (nord) au anunţat, luni, că au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca, în urma decesului unui bărbat căruia i-a fost administrat o doză din acest lot, transmite Reuters.

Decizia constituie o nouă lovitură pentru imaginea acestui vaccin în Italia şi va provoca întârzieri în campania de imunizare contra COVID-19 lansată de guvern.

Autorităţile regionale din Piemont au suspendat, duminică, utilizarea lotului cu indicativul ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a simţit rău şi a decedat în circumstanţe încă neelucidate.

Ad in title

Magistraţii din Sicilia ordonaseră sechestrarea unui alt lot de la AstraZeneca săptămâna trecută, după moartea subită a doi bărbaţi care fuseseră vaccinaţi recent.

Guvernul italian a afirmat că nu există dovada vreunei legături între aceste decese şi vaccinuri, şi a permis ca administrarea serului anti-COVID-19 de la AstraZeneca să continue.

Tognatti, care a primit vaccinul sâmbătă după-amiază, a dezvoltat o stare febrilă în cursul nopţii şi s-a simţit rău şi duminică dimineaţă, a declarat soţia sa pentru presa italiană. A fost chemată o ambulanţă, însă bărbatul a murit la scurt timp după aceea.

„De aceea, este important să ne asigurăm că administrarea în continuare a vaccinului pe întreg teritoriul ţării nu conduce la alte consecinţe (nocive sau fatale) … până când vom fi complet siguri că decesul (lui Tognatti) nu poate fi atribuit inoculării sus-menţionate”, a precizat procuroarea Teresa Angela Camelio.

Articolul precedentGermania suspendă imunizarea cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford
Articolul următorAdministrarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca, suspendată în Italia și Franța