Medic „Sf. Pantelimon” București: Spitalele, supraaglomerate, iar pacienții sunt tot mai mulți

0
23

Medicul Fiorella Mitoiu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Pantelimon din București, a declarat că spitalele au devenit din nou supraaglomerate, iar pacienții sunt tot mai mulți.

„Acea cifră de 4.400 (n.r. cazuri raportate zilnic) nu este o cifră reală. Este o cifră a pacienților care ajung în camerele de gardă și care sunt raportați oficial. Din păcate, sunt mult mai mulți pacienți care își cumpără singuri teste rapide, și le fac acasă și aleg să nu declare faptul că sunt covid pozitivi”, a arătat medicul, la un post de televiziune.

Medicul Fiorella Mitoiu a adăugat că „pentru noi, imaginile acestea au devenit o obișnuință. Sunt zile în șir în care aceste imagini sunt mai mult decât familiare. Secțiile de terapie intensivă sunt pline și din păcate, acest nou val este cu pacienți cu vârstă mult mai tânără față de episodul anterior, sunt în jurul vârstei de 50-60 de ani marea majoritate, cu forme severe. De exemplu, în UPU sunt 15 pacienți pozitivi, din care opt au nevoie de ventilator, în condițiile în care secția de terapie intensivă este plină de o bună perioadă de timp. Transferuri am putut face puține și în general în afara Bucureștiului”.

Ad in title
Articolul precedentOlanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca
Articolul următorIncendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Peste 70 de pacienți evacuați