Avocatul Poporului: A impune unui angajat vaccinarea anti-COVID este ”dincolo de lege”

0
13

Niciun angajator nu poate impune unui angajat să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru că o astfel de condiție ”nu-şi găseşte sub nicio formă suport în legislaţia noastră actuală”, afirmă Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Aceasta este o cerinţă care nu-şi găseşte sub nicio formă suport în legislaţia noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimţământul persoanei, a impune astfel de condiţii este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege. Acum, întrebarea e câţi dintre cei care sunt în astfel de situaţii vor avea curajul să-şi dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat, nici nu există altă soluţie”, a declarat Renate Weber, duminică seară, la un post de televiziune.

Renate Webwe a dat ca exemplu instituţia Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat să se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.

Weber a afirmat de asemenea că instituţia pe care că o reprezintă a primit un număr mare de petiţii din partea unor oameni care s-au plâns că, după o perioadă de izolare din cauza COVID-19, au fost obligaţi de angajator să prezinte un test negativ pentru SARS-CoV-2, făcut pe banii angajaţilor.

Articolul precedentCNSU: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată
Articolul următorOlanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca