O nouă tranşă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech, de peste 220.000 doze, ajunge, luni, în România

0
19

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)  anunță că o nouă tranşă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech, de 224.640 doze, ajunge, luni, în România, precizând că vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, potrivit CNCAV.

Potrivit sursei citate, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Articolul precedentGCS: Capitala trece iar pragul de 1000 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Șapte judeţe, în zona roşie
Articolul următorIrlanda a suspendat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca