Cîțu: Vaccinarea nu este obligatorie, dar este singura soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând

0
246

Aproximativ 500.000 de persoane din rândul populației generale s-au înscris pe platforma electornică pentru vaccinare, în condițiile în care, luni, începe cea de-a treia etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat premierul Florin Cîțu.

”Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriți să vă vaccinați, înscrierea se face prin intermediul listelor de așteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscriși pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populației generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veți primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care ați optat”, a precizat Florin Cîțu, pe o rețea de socializare.

”Vaccinarea nu este obligatorie, dar este SINGURA soluţie pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Împreună învingem pandemia!”, a adăugat premierul.

CNCAV: Din 15 martie, devin disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare anti-COVID-19

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, din 15 martie, devin disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare.

În momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare, potrivit sursei citate

Conform CNCAV, notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale)
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală)

Potrivit sursei citate, programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center, iar modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare sunt următoarele:

  • pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.
  • pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

„Persoana înscrisă în lista de așteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare”, anunță CNCAV.

Articolul precedentCirculația în afara locuinței după ora 22:00 este interzisă, de astăzi. Starea de alertă a fost prelungită
Articolul următorItalia vrea să vaccineze anti-COVID-19 cel puţin 80% din populaţie până la sfârşitul lunii septembrie