CNCAV: Se pot face programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, după eliminarea restricţiei de vârstă

0
177

Se pot face programări pe platforma electronică pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, având în vedere că a fost eliminată restricţia de vârstă, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Astfel, se pot vaccina persoanele de peste 18 ani incluse în etapa a doua.

„Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi”, a transmis CNCAV.

Programarea se poate face individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Articolul precedentINSP: Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România
Articolul următorSenat: La centrele de vaccinare anti-COVID-19 ale MApN se pot vaccina şi alţi salariaţi din sistem