50 de pacienţi COVID-19 care necesită tratament la ATI vor fi transferați în Ungaria

0
202

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat, miercuri, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, citat de Reuters.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Potrivit MTI, ministrul ungar a precizat că Ungaria va primi aceşti pacienţi la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen.

Ministrul a menţionat ”provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

GCS: La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI pentru pacienții COVID

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, miercuri, că, la acest moment, la nivel national nu mai sunt locuri libere în secțiile ATI COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

“În data de 13 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1566 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, potrivit unui comunicat al GCS.

La acest moment, 1.676 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 336 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

“La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, arată sursa citată.

Articolul precedentDSP Ilfov recomandă ca toate școlile din județ să treacă în mediul online, după creșterea incidenței COVID-19
Articolul următorDirectorul OMS, despre a treia doză de vaccin: Este „imorală”, cât timp inoculările stagnează în Africa