5 virusuri gripale, depistate la Iasi si Cluj!

0
191

Ministerul Sanatatii a anuntat ca in perioada 5 – 11 ianuarie 2009, au fost inregistrate 42. 612 de cazuri de infectii acute a cailor respiratorii superioare si 15.424 pneumonii. Numarul total de infectii respiratorii este cu 2.3 % mai mic fata de aceeasi saptamana de supraveghere a anului trecut, informeaza reprezentantii Ministerului, intr-un comunicat dat publicitatii.

in document se mai arata ca, in cea de-a doua saptamana a anului 2009, Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul INCDMI Cantacuzino a confirmat si 5 virusuri gripale. Doua dintre acestea au fost depistate in judetul Iasi, iar 3 cazuri in judetul Cluj.

Ministerul Sanatatii a recomandat continuarea procesului de vaccinare antigripala, dupa ce reprezentantii Centrului European pentru Controlul Bolilor au anuntat ca unele state din Sudul si Vestul Uniunii Europene au raportat infectii gripale peste nivelurile ultimelor doua sezoane.

Recomandarea Ministerului se adreseaza, in special, persoanelor cu varste de peste 65 de ani si personalului medical. Vaccinarea se va realiza gratuit, la medicii de familiei, sau, in cazul cadrelor medicale, in unitatile in care sunt angajati.

Ministerul Sanatatii a realizat pana acum vaccinarea antigripala a unui numar de 3.032.665 de persoane. Pentru sezonul 2008 – 2009 au fost achizitionate si distribuite in teritoriu 3.100.000 doze vaccin gripal. Pana la data de 4 ianuarie 2009 s-au utilizat aproximativ 97% din dozele achizitionate.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentRomania, pe locul 11 intr-un clasament al tarilor europene privind numarul de paturi din spitale!
Articolul următorPrevenirea diabetului