Nelu Tătaru este preocupat de situația de pe litoral și nu exclude reintroducerea restricțiilor pentru terase

0
477
Foto: Facebook Costel Alexe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a declarat preocupat de nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară pe litoral și nu a exclus reintroducerea anumitor restricţii pentru funcţionarea teraselor, pe care însă a declarat că nu și le dorește.

„Mă preocupă. Ar trebui să îi preocupe pe cei care se întorc în oraşele lor şi văd că acolo creează transmiteri comunitare accentuate. Ne uităm că avem mai multe judeţe care înainte aveau un număr mic, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Galaţi. Sunt oraşe, sunt judeţe care au marcată o creştere accentuată în ultima perioadă, dar vedem că sunt şi locuri, cum este litoralul sau Valea Prahovei, unde acele reguli nu prea se mai respectă”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că măsurile de relaxare introduse după starea de urgenţă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte.

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a precizat ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat duminică la Iaşi unde au încercat să viziteze noul spital modular pentru pacienții COVID construit la marginea municipiului Iaşi în comuna Lețcani.

Articolul precedentDolj: Un asistent medical, în vârstă de 46 de ani, a murit de COVID-19
Articolul următorVizitatorii sunt sfătuiți să evite Cartierul Roșu din Amsterdam din cauza aglomerației, în contextul riscului de infectare cu SARS-CoV-2