Alina Culcea: Este necesară o strategie națională de telemedicină

0
88

Alina Culcea, Președinte Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a vorbit, în cadrul videoconferinței online #LecțiaCovid, despre necesitatea unui Consiliu Strategic de Inovație în Sănătate și a unei strategii naționale de telemedicină.

Sănătatea.TV a fost partener media al evenimentului.

„Am propus domnului prim ministru crearea unui Consiliu Strategic de Inovație în Sănătate sub egida domniei sale cu participarea mai multor miniștri din toate domeniile – sănătate, finanțe, afaceri europene, economie. Este foarte important să creem axe strategice de dezvoltare, pe următorii ani, pe domeniul sănătății, pe 5-7 ani și acest lucru să ne creeze atât ideea de predictibilitate, cât și de sănătate strategică pentru România. Mai mult decât atât, cred că este una dintre lecțiile învățate deja, ce a însemnat pe perioada pandemiei partea de ehealth, partea de telemedicină. Am văzut cât este de important ca un pacient să poată fi tratat de la distanță de către medicii din toate ariile terapeutice. Și aici cred că o strategie națională de ehealth care să recunoască și să definească, să zicem, consultația de telemedicină cu tot ceea ce presupune ea, cu reglementarea modalităților de decontare, poate chiar crearea unui cadru legislativ pentru tratarea la domiciliu, acel home care, sunt lucruri care ni s-au arătat a fi extrem de importante pe perioada crizei și care credem că vor continua să-și producă efecte în România, atâta timp cât acest cadru legislativ va lipsi”, a spus Alina Culcea.

Ad in title

Conferința integral AICI.

Articolul precedentMarea Britanie are aproape 50.000 de decese cauzate de COVID-19, potrivit biroului naţional de statistică
Articolul următorIsraelul este foarte departe de imunitatea colectivă, arată un studiu serologic