Examenul de admitere pentru toate facultǎtile din cadrul Universitǎtii de Medicinǎ si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti va avea loc miercuri, 25 iulie 2012, ȋncepand cu ora 9.00.

Pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” s-au inscris 3237 de candidati pentru cele patru facultati. Astfel, la Facultatea de Medicina, unde exista 430 de locuri finantate de la buget, au fost validati 1909 candidati dintre care 26 olimpici, precum si 36 de candidati care au optat din start pentru locurile disponibile la taxa. La Facultatea de Medicina Dentara, unde s-au alocat 130 de locuri subventionate de catre stat, s-au inscris 543 de candidati dintre care 30 au ales sa aplice pentru locurile cu taxa. 446 absolventi de liceu au ales Facultatea de Farmacie, dintre care 11 au ales locurile cu taxa, numarul de locuri alocat in 2012 fiind de 125 locuri la buget. Facultatea de Moase dispune de 75 de locuri la buget pentru care s-au inscris 135 de candidati, dintre care cinci au aplicat pe locurile disponibile cu taxa. Pentru alte specializari ale Facultatii de Moase si Asistenta Medicala s-au inscris si au fost validati 204 candidati.

Candidatii vor intra in sali la ora 8.00, urmand ca la ora 9.00 sa inceapa examenul de admitere la UMF „Carol Davila”, insa accesul candidatilor in salile de concurs se va face pe baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil precum si a legitimatiei de concurs eliberata la inscriere de catre secretariatele facultatilor.

Durata probei scrise va fi de doua ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, doua ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala generala si respectiv 1 ora si jumatate pentru celalate specializariale F.M.A.M.

Ca o noutate in derularea examenului de admitere, corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura, urmand ca apoi rezultatele finale si lista candidatilor admisi sa fie afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti se va desfasura in urmatoarele locatii: Facultatea de Medicina Generala, Facultatea de Medicina Dentara, Facultatea de Farmacie si in Universitatea Politehnica din Bucuresti.