COVID-19: MS intenționează să demareze testarea tuturor locuitorilor din marile aglomerări urbane

0
44

Autoritățile intenționează să testeze pentru coronavirus toată populația Bucureștiului și a celorlalte aglomerări urbane din România.

Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe, scopul este de a verifica amploarea infectării unui oraș, a explicat pentru Digi 24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. „Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru. Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program de testare ”inovativ” de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.

Ad in title

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul în cadrul unui interviu online acordat unei publicații.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

„Sunt diferite fază de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări”, a arătat ministrul.

Reprezentantul MS şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

„Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai susţinut Costache.

Articolul precedentGabriela Firea: În Bucureşti, va fi demarat un program de testare pe scară largă
Articolul următorOMS susţine că ţările trebuie să profite de măsurile de izolare şi să atace virusul