310 noi cazuri de COVID-19 a fost confirmate în ultimele 24 de ore, 6.300 de persoane diagnosticate până acum

0
36

Până astăzi, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

De la ultima informare au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 204 de pacienți.

Ad in title

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste.

Totodată, până acum, 306 persoane diagnosticate cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 696 de cetățeni români sunt în continuare confirmați ca fiind infectați SARS-CoV-2: 420 în Italia, 196 în Spania, 20 în Franța, 9 în Germania, 39 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia  și câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 44 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 10 în Franța, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat, mai precizează sursa citată.

Cetățenii români confirmați cu noul coronavirus în Tunisia și Indonezia au fost declarați vindecați.

Articolul precedentUrsula von der Leyen, încrezătoare în producerea unui vaccin pentru noul coronavirus până la finalul anului
Articolul următorNelu Tătaru ia în considerare numirea unei conduceri militare la Spitalul Județean din Vrancea