Conferința regională a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – Ediția Târgu Mureș, 2020

0
41

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) dă startul programelor de educație medicală continuă din 2020, la Târgu Mureș, unde are loc prima Conferință Regională a SRDNBM din acest an.

Programul științific al conferinței aduce în prim-plan noutățile în abordarea din practica clinică a diabetului zaharat, cu focus pe prevenția și diagnosticul afecțiunii, morbiditatea în diabet – în relație cu sfera cardiovasculară, renală, neurologică și hepatică -, respectiv tratamentul diabetului.

„Problematica abordării medicale a persoanei cu diabet este una complexă care necesită de multe ori o abordare multidisciplinară. Prin organizarea acestor conferințe regionale, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice susține un amplu program prin care dorește să vină în întâmpinarea medicilor diabetologi, dar și a medicilor din alte specialități (cardiologie, medicină de familie, medicină internă, nefrologie, endocrinologie, neurologie, oftalmologie, pediatrie, ortopedie, radiologie intervențională, psihiatrie, chirurgie) pentru a oferi un update pe diverse aspecte ce țin de managementul diabetului zaharat. Dorim să îmbunătățim continuu calitatea îngrijirii persoanei cu diabet prin creșterea continuă a educației medicale a profesioniștilor implicați în îngrijirea pacienților cu diabet”, a declarat Prof. Dr. Romulus Timar – Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ad in title

Evenimentul medical este centrat, din perspectiva programului, pe direcțiile prevenție, diagnosticare precoce, tratament.

„Târgu Mureș este un important centru medical la nivel național și mă bucur că Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a ales pentru anul 2020 ca prima Conferință Regională dedicată diabetului să se desfășoare la Târgu Mureș. Diabetul zaharat este o importantă problemă de sănătate, cu o incidență mare în rândul populației și sunt convinsă că informațiile ce se vor prezenta în cadrul manifestării ce se desfășoară sâmbătă, 29 februarie 2020, vor aduce o valoare științifică adăugată pentru medicii participanți. Sper ca evenimentul să prezinte interes și să participe și medici din specialități conexe diabetului. Programul științific va fi susținut de lectori importanți de la nivel național, dar mă bucur că avem și nume importante din medicina din Târgu Mureș ca speakeri în cadrul manifestării”, a declarat conf. Dr. Simona Cernea, coordonator local al manifestării.

Obiectivul Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este ămbunătățirea permanentă a calității îngrijirii medicale și a calității vieții persoanelor cu diabet zaharat și/sau cu alte boli de nutriție și metabolice. Pentru aceasta SRDNBM își propune să contribuie la creșterea continuă a nivelului profesional, științific și deontologic al membrilor săi, inclusiv prin desfășurarea unor manifestări știintifice de specialitate și facilitarea accesului la informații medico-profesionale.

Articolul precedentLIVE – Conferința regională a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – Târgu Mureș
Articolul următorIsrael: Cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii singuri pot recurge la mame surogat