300 de bolnavi neuropsihici externati, din cauza lipsei banilor

0
217

Aproape 300 de bolnavi neuropsihici cronici, intre care schizofrenici si maniaco-depresivi risca sa fie externati din Centrul de la Gura Ocnitei, dupa ce Consiliul Judetean Dambovita a anuntat conducerea centrului ca va reduce bugetul si va bloca posturile vacante din unitate.

La inceputul lunii iulie, noua conducere a Consiliului Judetean Dambovita a cerut in scris, reducerea cheltuielilor bugetare cu minimum 10% si blocarea posturilor vacante si a celor care se vor vacanta.

Directorul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei, Mariana Savulescu a incercat sa-i explice in scris domnului presedinte al Consiliului Judetean ce se poate si ce nu se poate indeplini din solicitarea domniei sale, insa n-a fost primita. S-a mai descris, in detalii, situatia bolnavilor din clinica: sunt internati aproape 400 de bolnavi neuropsihici cronici, care nu se pot reabilita. Acestia sunt de foarte multe ori agresivi, se bat intre ei, se ard cu tigara sau se arunca pe geam.

Directorul Centrului de la Gura Ocnitei afirma ca nu poate lua aceasta decizie, de a-i trimite acasa pe acesti bolnavi deoarece nu-si poate asuma aceasta uriasa responsabilitate.

Conducerea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei a solicitat pentru anul 2009, un buget de minimum un milion de lei pe luna, pentru reabilitarea institutiei.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedent70% dintre paciente mor din cauza unui diagnostic gresit al cancerului
Articolul următorCongres National de Homeopatie