29 de paturi de terapie intensivă, libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

0
109

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, joi, sunt disponibile 29 de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, joi sunt 1.717 paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti, sunt avizate 391 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 143 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform GCS, 1.632 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment, sunt disponibile 29 de paturi libere de ATI: cinci în Bucureşti, patru în judeţul Constanţa, trei în judeţul Harghita, trei în judeţul Iaşi, două în judeţul Neamţ, două în judeţul Suceava, două în judeţul Teleorman, unul în judeţul Tulcea, trei în judeţul Vaslui, patru în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, a informat GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

Articolul precedentComisarul Breton: Este important să fie votat certificatul verde
Articolul următorGheorghiță: Măsurile luate în context de pandemie nu au cum să fie măsuri populare