18.000 de persoane imunizate anti-COVID, la Maratonul Vaccinării – Ediția București

0
59

Un număr de 18.000 de persoane au fost imunizate anti-COVID-19, până duminică la ora 20.00, la Maratonul Vaccinării- Ediția București, a anunțat Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prof. dr. Viorel Jinga.

„Este o cifră importantă, la care s-a ajuns prin participarea unei echipe a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și a altor instituții din București. La un moment dat era o coadă impresionantă la Sala Palatului și, ca atare, prin intermediul colegilor, șefi de disciplină, am mai chemat rezidenți, care să ne ajute. Am avut surpriza să mai vină 100 de rezidenți în plus. Este o solidaritate deosebită în cadrul Universitîții de Medicină”, a precizat prof. dr. Viorel Jinga, în cadrul unei conferințe de presă, la Sala Palatului.

„Medicii sunt cei care au răspuns foarte rapid la această pandemie și nu numai. Mai avem mult până a încheia această pandemie. Îi așteptăm pe toți cei care vor să se vaccineze până mâine dimineață, la ora 8.00”, a declarat directorul executiv al DSP București, dr. Oana Nicolescu, în cadrul conferinței de presă.

Ad in title

„Sunt cel puțin 1200 de oameni care au ajutat la triaj, la întocmirea fișelor celor care au venit să se vaccineze aici, vaccinatori și așa mai departe. Nu ne-am propus nicio cifră, ne doream să fie cât mai mulți vaccinați. Este un real succes și cifra anunțată, de 18.000 de personae imunizate, cred că este relevantă. Trebuie să mergem în continuare pe aceeași linie a vaccinării și mă bucur că a crescut încrederea în rândul populației în cee ace privește vaccinarea”, a precizat prof. univ. dr. Victor Strâmbu.

„Îi așteptăm la vaccinare, oricât de mulți. Avem și o rezervă de rezidenți în cazul în care vor veni foarte, foarte mulți. Sigur nu vor sta la coadă decât 10-15 minute cel mult”, a mai transmis Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prof. dr. Viorel Jinga.

Maratonul Vaccinării anti-COVID de la Bucureşti a început vineri, la ora 16.00, desfăşurându-se la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Capitală. În cele două locuri au fost organizate 50 de fluxuri de imunizare.

Maratonul vaccinării anti-COVID de la Bucureşti se va încheia luni, la ora 8.00.

Articolul precedentCNCAV: Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer ajung, luni, în România
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV