1600 de bucuresteni si-au testat gratuit glicemia in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”

0
21

1600 de bucuresteni si-au masurat gratuit glicemia si hemoglobina glicata in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei Nationale „Controleaaza-ti Diabetul”, organizata de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in perioada 14-15 noiembrie 2014.

Campania a urmarit tragerea unui puternic semnal de alarma cu privire la prevalenta crescuta a diabetului zaharat in tara noastra. Potrivit rezultatelor finale ale studiului PREDATTOR, aproximativ 2 milioane de romani de lupta cu aceasta maladie.

Cu aceasta ocazie au fost organizate o serie de activitati menite sa informeze bucurestenii cu privire la preventia, diagnosticul precoce si monitorizarea diabetului zaharat. in prima zi a campaniei a fost proiectat pe cladirea Palatului Parlamentului un cerc albastru – simbolul global al diabetului zaharat. De asemenea au fost colantate mijloace de transport in comun cu mesajul campaniei si s-a iluminat in albastru o fantana arteziana. Tot in prima zi a campaniei au fost organizate si o serie de activitati dedicate adoptarii unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare.

Ad in title

in cea de-a doua zi a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”, editia Bucuresti, s-a desfasurat Cursul Diabet, Sindrom metabolic si alte boli legate de nutritie, eveniment menit sa aduca in atentia medicilor bucureseteni cele mai noi si de actualitate informatii cu privire la solutiile terapeutice moderne in managementul diabetului zaharat.

Articolul precedent60 de participanti la Pneumo Road Show Cluj-Napoca, 12 decembrie 2014
Articolul următorCe trebuie sa stim despre Dosarul Electronic de Sanatate