14 studenti la medicina au castigat stagii de practica in Spania

0
68

Timp de un an si jumatate, peste 300 de elevi si studenti de la Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti au fost consiliati si orientati profesional de unii dintre cei mai buni chirurgi din Romania.

Mai mult decat atat, potrivit unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro, tinerii au luat parte si la activitati din spitale, iar cei mai buni 14 studenti au castigat stagii de practica pe langa medici de la Spitalul Mollet din Barcelona, Spania.

„Studentii s-au acomodat cu activitatea din spital, au beneficiat de o bursa de 1.000 de lei lunar pe timpul stagiului si, in urma unui test grila, cei mai buni fie au plecat in strainatate, fie au primit drept premiu un curs de ecografie”, a declarat dr. Bogdan Socea, responsabil cu implementarea proiectului, potrivit documentului citat.

„Schimbul de experienta [a€¦] a fost cu adevarat ceva de care imi voi aminti toata viata. Am reusit pe parcursul unei saptamani sa facem cunostinta cu sistemul medical, am discutat cu studenti si rezidenti de pe sectie, ne-am familiarizat cu documentele pe care le completeaza un medic, am studiat protocoale medicale, am reusit, in final, sa realizam si o paralela cu sistemul sanitar din Romania”, a spus Andreea Serbu, studenta la Facultatea de Medicina Generala.

Stagiile fac parte dintr-un proiect initiat de Spitalul Clinic de Urgenta a€œSf. Pantelimon” Bucuresti, in parteneriat cu Facultatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila”. Programul a debutat in mai 2014 si se va incheia pe 31 octombrie 2015.

Este al doilea an consecutiv cand studenti romani merg in Europa pentru specializare prin „Programul de consiliere pentru elevi si studenti la Medicina si Practica in Chirurgie”. Proiectul este finantat din fonduri europene si are drept scop pregatirea si consilierea viitorilor medici pentru a ramane in Romania si a avea o cariera de succes.

Articolul precedentAnemia prin carenta de fier are consecinte asupra functiei cognitive a copiilor
Articolul următorRomania, pe penultimul loc in Europa la integrarea persoanelor cu boli psihice