Numarul persoanelor infectate cu o noua tulpina a gripei A H1N1, respectiv H3N2, a crescut la 13 in Statele Unite ale Americii, dupa ce medicii au identificat si confirmat un nou caz de infestare.

Potrivit CBC, atinse de noua tulpina sunt persoane cu varsta mai mica de 18 ani, in al 13-lea caz fiind vorba de o fetita din Utah, care ar fi luat virusul dupa ce a vizitat o fabric de prelucrare a carnii de porc. Potrivit specialistilor de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, primele simptome ale bolii au aparut abia dupa o saptamana de la vizita in fabrica.

Cazuri de infestare cu H3N2 au mai fost semnalate si in Pennsylvania, Maine, Indiana, Iowa si Virginia de Vest. insa doar jumatate dintre bolnavi au luat virusul in urma unui contact direct cu animale bolnave. Acest aspect ridica ingrijorare in randul specialistilor si ii face sa creada ca la nivelul virusului A H1N1 s-au produs mutatii, fapt care face ca acesta sa se raspandeasca foarte usor printre oameni.

Totodata, specialistii au afirmat ca cei mai predispusi la contaminarea cu acest virus sunt copiii cu varsta sub 10 ani.