12 paturi de ATI pentru pacienţii COVID-19, libere la nivel naţional

0
81

La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt  trei paturi libere la acest moment, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, anunţate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„În data de 25 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 265  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19”, se arată în anunţul GCS.

Potrivit aceluiaşi anunţ, „se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • București-3
  • Constanța-2
  • Galați- 1
  • Harghita-2
  • Sibiu -4
Articolul precedentGCS a anunţat 7.676 de cazuri noi de persoane infectate. 1.195 pacienţi, internaţi la ATI
Articolul următorCare sunt judeţele cu cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2