12 angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița, depistați pozitiv

0
412

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița a fost oprită temporar, după ce în urma testărilor periodice au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus un număr de 12 angajați, potrivit Institutului Național de Hematologie.

Marți “este în curs de desfășurare ancheta epidemiologică în cadrul acestui centru, iar activitatea a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud. În data de 26.09.2020 a fost efectuată o dezinfecție la sediul centrului, urmând ca astazi, ora 18:00 sa fie realizată o nouă dezinfecție. Menționăm ca la nivelul CTS Bistrița Năsăud au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie”, se arată în comunicatul Institutului Național de Hematologie.

Potrivit aceleiași surse, asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităților sanitare din județul Bistrița Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița.

 

Articolul precedentCol.dr.Alice Munteanu: SARS-CoV-2, importante repercursiuni asupra sistemului cardio-vascular
Articolul următor9 din 10 pacienți vindecați de COVID-19 s-au confruntat cu efecte secundare