11 spitale din subordinea Primăriei Capitalei nu au autorizație ISU la incendiu

0
279

Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a declarat că a cerut de urgență și a primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. Astfel, nouă spitale au doar proiectul de intervenție avizat și alte două se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate.

Nouă spitale din subordinea Primăriei Municipiului București au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții. Acestea sunt spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian.

Potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a primarului, două dintre spitalele Capitalei se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate. Acestea sunt Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu.

Alte opt spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație. Este vorba despre spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos.

Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a mai precizat că instituția pe care o reprezintă va aloca banii necesari pentru reglementarea situației.

Articolul precedentSanitas organizează un manifest pentru dreptul cetățeanului la servicii publice de sănătate performante
Articolul următorManagerul Spitalului Județean Neamț, unde a avut loc incendiul, și-a dat demisia