108.000 doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) vor ajunge luni la Institutul „Cantacuzino”

0
38

108.000 doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) vor ajunge luni la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, precizează CNCAV, într-un comunicat de presă.

Ad in title

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.330.880 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 743.956 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Articolul precedentCoronavirus: Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul anti-COVID destinat adolescenţilor
Articolul următorCoronavirus: Trei cazuri de hemofilie, raportate în Franţa după vaccinarea cu Pfizer-BioNTech