1 din 5 persoane care are COVID-19 este infectată și cu alte virusuri

0
40

Aproximativ una din cinci persoane cu COVID-19 sunt de asemenea infectate cu alte virusuri respiratorii, potrivit unei analize preliminare conduse de Ian Brown, MD, profesor asociat Clinica de medicină de urgență la Școala de Medicină din Stanford, potrivit medicalexpress.com.

În plus, analiza a constatat că aproximativ una din 10 persoane care prezintă simptome ale bolii respiratorii și care sunt diagnosticate ulterior cu un virus respirator comun, sunt co-infectate cu virusul COVID-19.
Rezultatele contestă presupunerea că este puțin probabil ca oamenii să aibă COVID-19 dacă au un alt tip de boală respiratorie virală.

În prezent, daca un pacient testat pozitiv pentru un virus respirator diferit, credem că nu au COVID-19, a declarat Nigam Shah, MBBS, doctor, profesor asociat de medicina și știința datelor biomedicale.

Ad in title

” Cu toate acestea, având în vedere ratele de co-infecție pe care le-am observat în acest eșantion, aceasta este o presupunere incorectă”, a adăugat Nigam Shah.

Testarea precisă și rapidă a SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, este necesară pentru identificarea celor infectați și încetinirea răspândirii bolii. Înțelegerea probabilității de co-infecție este un pas important în acest proces.

„Spitalele nu au acces nelimitat la testarea COVID”, a spus Brown. „În unele cazuri, un pacient cu simptome respiratorii poate fi testat mai întâi pentru un virus non-COVID. Dacă există un diagnostic de gripă sau rinovirus sau un alt virus respirator, un spital poate externa pacientul fără testarea COVID, ajungând la concluzia că alternativa diagnosticul este motivul simptomelor „.

Articolul precedentRomânia a înregistrat încă un deces cauzat de coronavirus
Articolul următorCoronavirus: A fost aprobat Ordinul privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor