P𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐞𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐎𝐂𝐂𝐀𝐒 𝐈𝐈 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 – 𝐈𝐥𝐟𝐨𝐯: 2500 persoane testate gratuit în biserici și instituții pentru cancer colorectal și leziuni precanceroase colorectale

0
310
𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐.𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐬-𝐚𝐮 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭, 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, pentru cancer colorectal și leziuni precanceroase colorectale în cadrul 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐞𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐎𝐂𝐂𝐀𝐒 𝐈𝐈 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 – 𝐈𝐥𝐟𝐨𝐯.
Programul de screening ROCCAS II a ajuns, luna aceasta, la o parte dintre bisericile din sectorul 4 din București (Biserica Mărțișor, Biserica Manu Cavafu şi Biserica Progresu), în Piața Crângași, la policlinici și în cabinetele medicilor de familie din București (CMI Daciana Toma, CMI Alina Bobosea, SANADEM şi AIS Crângași) și din Ilfov (Policlinica Chiajna), la angajații CET-urilor din București, la Biserica Penticostală din Prelungurea Ferentari, dar și în Parcul Mogoșoaia și la bisericile din Afumați, Ilfov.
𝐓𝐞𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞
„𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐚𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟓𝟎 𝐬̦𝐢 𝟕𝟒 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐦𝐢𝐜𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐬𝐚𝐮 𝐈𝐥𝐟𝐨𝐯, 𝐯𝐚̆ 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚̆𝐦 𝐥𝐚 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞! Trebuie doar să veniți cu buletinul/cartea de identitate. Nu trebuie să fiți asigurat pentru a face testul.
Testarea este gratuită, testul FIT este neinvaziv și nedureros și se face acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență existența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv, care nu se văd cu ochiul liber.
În cadrul sesiunilor noastre de testare veți primi un test rapid FIT și vi se va explica modul în care trebuie făcută recoltarea acasă. Testul se face acasă, apoi îl returnați în același loc unde l-ați primit pentru a merge la laborator.
Persoanele cu test pozitiv sunt programate la colonoscopie gratuită cu sedare la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central în cadrul programului ROCCAS II” – transmite coordonatorul medical ROCCAS II, dr. Daciana Toma.

Programul ROCCAS II București-Ilfov, derulat până în decembrie, de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC)

Programul se desfășoară prin intermediul medicilor de familie înscriși în proiect (aproximativ 70 în acest moment) și al evenimetelor publice de testare de la nivelul comunităților.
Obiectivul proiectului vizează creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal.
„Sunteți o persoană sănătoasă preocupată de prevenție și îngrijirea sănătății dumneavoastră?
Aveți întrebări despre screeningul, diagnosticarea și tratamentul cancerului colorectal?
Pentru mai multe informații și detalii, nu ezitați să ne contactați!
Coordonator medical ROCCAS II: dr. Daciana Toma
E-mail: dacianatoma@yahoo.com
Coordonator medici de familie: Dr. ȘTEFANI Constantin
Coordonator medici de familie: Dr. BERBEC Sorin
E-mail: roccas2-mf@scumc.ro” – informează COPAC.
Articolul precedentColegiul Medicilor din România mulțumește cadrelor medicale pentru modul cum au intervenit în timpul tragediei de la Crevedia
Articolul următorMinisterul Sănătății: Situația victimelor incendiului de la Crevedia