a€œVin Sarbatorile, nu Sfarsitul Lumii! Stop exceselor alimentare!”

  0
  772

  Obiceiul romanilor de a consuma cantitati foarte mari de mancare si, in special, preparate din carne de porc, este din ce in ce mai evident mai ales in perioada sarbatorilor de iarna. in plus, la nicio masa de Craciun nu poate lipsi un pahar de vin sau de tuica. Problema e ca in aceasta perioada multe persoane fac abuz de alcool, iar acest fapt conduce la aparitia unor probleme digestive, hipertensiune, iar pe termen lung, la boli de inima si diabet.

  in acest context, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, a lansat campania ”Vin Sarbatorile, nu Sfarsitul Lumii! Stop exceselor alimentare!”.

  Actiunea are ca scop tragerea unui semnal de alarma asupra efectelor nocive pe care le are aceasta perioada asupra organismului uman. in acelasi timp, campania ”Vin Sarbatorile, nu Sfarsitul Lumii! Stop exceselor alimentare!”urmareste educarea populatiei si oferirea de informatii esentiale in pastrarea sanatatii, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

  Articolul precedentRelaxare la pescuit, pentru o viata sanatoasa
  Articolul următora€œÅži noi ce mai mancama€¦ ca sa slabim?”