Vehiculele care ajută în educația medicală: pacienteza și tehnologia, spune conf. dr. Mihai Craiu

0
835

Comunicarea medic-pacient sau medic-părintele pacientului este extrem de importantă în managementul cazurilor de epilepsie și nu numai. Este mesajul transmis de conf. dr. Mihai Craiu, fondatorul Spitalului Virtual de Copii, la Forumul de Epilepsie organizat astăzi la Palatul Parlamentului.

”Una dintre cele mai mari probleme pentru mine, ca urgentist de copii, în ultimii ani a fost o barieră de comunicare între medic și pacient, medic – părinte emoționat, medic emoționat – părinte cu crize. Am realizat că un pas înainte poate fi făcut dacă folosim ca vehicul pentru educația medicală două instrumente: o limbă adecvată pacientului român (…) și al doilea un vehicul care ajunge în fiecare casă”, a spus el, referindu-se la telefonul mobil.

Acesta a fost , de altfel, și unul dintre factorii ce au stat la baza Spitalului Virtual de Copii.

Forumul de Epilepsie este un eveniment care abordează problematica epilepsiei în România, în relație cu dimensiunea socială a impactului acestei boli sub-diagnosticate și asociate cu un puternic fenomen de discriminare și stigmatizare.

Forumul de epilepsie este organizat de către Societatea Română de Luptă împotriva Epilepsiei și Sănătatea Press Group și se desfășoară sub egida Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

 

Articolul precedentCompartiment de terapie intensivă pentru copii,la Satu Mare
Articolul următorNoul coronavirus: România face stocuri medicale de urgență