Studiu: Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu este eficient în prevenirea COVID la pacienţi expuşi

0
413

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a anunţat, marţi că, în urma unui studiu clinic, tratamentul său bazat pe anticorpi monoclonali, AZD7442, nu şi-a atins obiectivul principal de prevenire a formelor simptomatice de COVID-19 în cazul persoanelor expuse recent la noul coronavirus, informează Reuters.

Potrivit companiei, la studiu au participat adulţi nevaccinaţi cu vârste de peste 18 ani, care au confirmat expunerea la o persoană infectată cu coronavirus în ultimele opt zile.

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, a mai precizat compania.

”Deşi acest studiu nu şi-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al AstraZeneca, într-un comunicat.

AstraZeneca analizează tratamentul şi într-un studiu cu pacienţi pre-expuşi, precum şi pentru prevenirea unor forme mai grave ale bolii.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali face parte dintr-o clasă de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a lupta cu o infecţie.

AZD7442 este dezvoltat cu finanţare din partea guvernului Statelor Unite.

AstraZeneca a anunţat în martie semnarea unui contract cu guvernul american pentru furnizarea a jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a spus, marţi, că este în prezent în negocieri cu guvernul SUA în ceea ce priveşte următorul pas care ar trebui făcut în privinţa acelui acord.

Articolul precedentStudiu: Nivel crescut al anticorpilor după a treia doză de vaccin la beneficiarii de transplant de organe
Articolul următorVarianta Delta: Protecție de peste 90% împotriva spitalizărilor, după două doze de ser Pfizer sau AstraZeneca