Spitalele vor fi reacreditate o data la cinci ani

0
201

Reacreditarea spitalelor se va face o data la cinci ani, stabileste o Hotarare de Guvern, aprobata intr-o sedinta a Executivului, care reglementeaza componenta, atributiile si modul de organizare si functionare al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, informeaza un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Conform actului normativ, Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor este institutie publica si functioneaza sub coordonarea primului-ministru. Conducerea comisiei va fi asigurata de un Consiliu de coordonare si de directorul general, care isi exercita functia pe baza unui contract de management incheiat cu comisia, prin Consiliul de Coordonare.

Consiliul de Coordonare este numit pe o perioada de cinci ani si este format din cinci membri, reprezentanti ai Presedintiei, ai Guvernului, ai Academiei Romane, ai Colegiului Medicilor din Romania si ai Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania. Membrii Consiliului de Coordonare vor fi numiti prin decizie a primului-ministru.

in structura comisiei functioneaza unitatea de standarde si proceduri de acreditare, unitatea de analiza si acreditare, corpul de evaluatori – format din specialisti (medici, asistenti medicali si alte categorii) si un aparat administrativ propriu.

Comisia dispune de 60 de posturi, iar regulamentul de ordine interioara este aprobat prin hotarare a Consiliului de Coordonare, la propunerea directorului general.

Personalul din comisie va fi salarizat in conformitate cu prevederile legale aplicabile personalului contractual din sectorul bugetar.

Pentru obtinerea acreditarii, comisia va percepe o taxa de acreditare. Nivelul acesteia va fi aprobat de comisie si va fi avizat de Ministerul Sanatatii Publice.

Comisia este finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Cancelariei primului ministru. Veniturile comisiei vor fi constituite din taxa de acreditare platita de spitale, contravaloarea serviciilor de consultanta acordate spitalelor in vederea pregatirii acestora pentru acreditare, precum si din publicatii proprii.

Componenta comisiei de evaluare in vederea acreditarii este data publicitatii si se transmite spitalului ce urmeaza a fi evaluat, cu cel putin 14 zile inaintea evaluarii.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentControale in scoli privind alimentatia sanatoasa a copiilor
Articolul următorO fata de 15 ani a murit, dupa ce i-a fost refuzata internarea