Specialist: Un copil prescolar poate resimti starea de anxietate a parintilor si poate deveni, la randul sau, anxios

0
338

Odata cu primul contact pe care copilul il are cu un mediu necunoscut, acesta poate dezvolta o stare de anxietate. O astfel de situatie poate fi intalnita si la copiii care ajung la varsta la care pot fi dusi la gradinita. in acest context, psihologii atrag atentia asupra importantei pe care depistarea timpurie a anxietatii o are in randul prescolarilor, unul dintre grupurile care pot fi afectate de aceasta problema.

Anxietatea prescolarilor poate avea cauze variate. Frecvent, psihologii mentioneaza ca un copil poate resimti starea de anxietate a parintilor si poate deveni la randul sau anxios.

„in cazul unui copil care are un parinte anxios si este crescut cu teama sa nu pateasca ceva, teama sa nu se imbolnaveasca, sa nu fie rapit, un psiholog ar trebui sa ia in considerare consilierea parintelui respectiv sau, in unele cazuri, a bunicii sau a bonei in grija careia se poate afla copilul”, a explicat Yolanda Cretescu, psiholog, in cadrul unui interviu pentru www.sanatateatv.ro.

Separarea de familie este un alt mod prin care se poate determina aparitia anxietatii in randul prescolarilor si pe care copilul o resimte acut. in acest sens, prescolarul constientizeaza ca din mediul familial, in care aparent nimic nu i se poate intampla, va ajunge intr-un mediu nou, perceput de acesta ca ostil.

Articolul precedentChisturile ovariene dermoide, formatiuni tumorale cu origine in tesutul embrionar
Articolul următorProf. univ. dr. Gheorghe Burnei: Un program de screening a luxatiei congenitale de sold ar duce la eradicarea patologiei