Specialist: Consumul zilnic de fructe si legume contribuie la dezvoltarea normala, fizica si intelectuala, a copiilor

0
306

Consumul zilnic de fructe si legume contribuie la dezvoltarea normala din punct de vedere fizic si intelectual a copiilor. Tocmai de aceea, preocuparile parintilor privind formarea unor obiceiuri alimentare in randul copiilor ar trebui sa inceapa de la o varsta frageda, spun specialistii.

„Un consum zilnic adecvat de fructe si legume le da sansa celor mici sa se dezvolte normal, sa aiba performante fizice si intelectuale bune si ii protejeaza impotriva diverselor afectiuni. Noua, celor mari, ne asigura nutrientii esentiali de care avem nevoie pentru a face fata provocarilor fiecarui anotimp si pentru a ne simti bine. Educatia pentru viata trebuie sa includa si o alimentatie adecvata. Pe langa mintea si spiritul copilului, ca parinti ne preocupam de sanatatea lui, de dezvoltarea normala a corpului la care fructele si legumele au o contributie definitorie. Cele cinci portii de fructe si legume pe zi nu sunt o poveste, ci sunt parte a unui mod adecvat de viata. Sa ne preocupam si sa ii invatam, asadar pe copiii nostri ca sa aiba zilnic in farfurie sau la pachet, fructe si legume sub toate formele.”, a declarat intr-un comunicat de presa dr. serban Damian, medic de familie.

Pentru ca parintii sa-i obisnuiasca pe cei mici sa consume fructe si legume, specialistul recomanda sa se tina cont de cateva aspecte. Parintii trebuie sa stie ca cei mici dobandesc mult mai usor cunostintele la varste mai fragede si ca pot fi familiarizati cu gusturile si aromele noi astfel incat mai tarziu sa-si poata crea singuri obiceiuri alimentare corecte.

De asemenea, parintii trebuie sa aiba in vedere consumul constant si regulat de fructe si legume de catre cei mici. in acest sens, educatia nutritionala a copiilor trebuie sa inceapa din gradinite, sa continue in scoli si sa fie sustinuta, pe langa parinti si de bunici sau de celelalte rude din preajma copiilor.

Articolul precedentStudiu: Tulburarile de somn, sindromul picioarelor nelinistite si obezitatea, cauzate de aceleasi modificari genetice
Articolul următorSpecialist: Metoda calendarului este una riscanta. 1 din 4 romance foloseste aceasta varianta de contraceptie