Sectia de Neonatologie din Maternitatea Cantacuzino a primit, prin donatie, un ventilator de suport respirator

0
260

Sectia de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino” din Bucuresti a primit prin donatie un ventilator de suport respirator in valoare de 27.000 de euro, indispensabil supravietuirii nou-nascutilor prematuri, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Salvati Copiii Romania, organizatia care a si facut donatia.

„Maternitatea Cantacuzino este prima unitate medicala dotata de Salvati Copiii, in 2012, in cadrul programului nostru de reducere a mortalitatii infantile. Ne bucuram ca avem din nou ocazia sa contribuim la un act medical de calitate si sa ajutam cat mai multi nou-nascuti sa aiba un start bun in viata”, a precizatGabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania, in comunicatul de presa.

Din anul 2012 pana in prezent, Salvati Copiii a donat Maternitatii Cantacuzino echipamente medicale performante in valoare de peste 185.000 de euro, ajutand astfel sute de copii nascuti in cadrul acestui spital sa supravietuiasca.

„in ultimii patru ani, am primit mai multe echipamente medicale performante de la Salvati Copiii. Ventilatorul primit astazi ne va ajuta sa salvam cat mai multi bebelusi nascuti inainte de termen care sufera la nastere de afectiuni respiratorii. Acest aparat este indispensabil, atat pentru copii, cat si pentru cadrele medicale care le ofera acestora ingrijiri. De multe ori, un aparat poate face diferenta intre viata si moarte, motiv pentru care suntem recunoscatori Organizatiei Salvati Copiii pentru donatia facuta”, a adaugat dr. Adrian Craciun, sef Sectie Neonatologie, Spitalul Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino”, in comunicatul de presa.

in total, 9 spitale din Bucuresti (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Giulesti, Maternitatea Bucur, Maternitatea Polizu, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea CF2, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Maternitatea Ilfov, Maternitatea Cantacuzino) au fost dotate cu echipamente medicale de ultima generatie (incubatoare de terapie intensiva, mese de resuscitare, monitoare de functii vitale, aparate de suport respirator si multe altele), aparate necesare ingrijirii nou-nascutilor prematuri.

Pana acum, 24.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata in urma eforturilor de dotare a maternitatilor.

Articolul precedentSaptamana Neuropatiei Diabetice 2016: 8 zile de evenimente stiintifice, 25 de orase, peste 1000 de participanti
Articolul următorBeneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale