Prof. univ. dr. Cătălina Poiană (Colegiul Medicilor din Municipiul București): „Finanțarea corespunzătoare a spitalelor, necesită suplimentarea fondurilor în funcție de gradul de complexitate a cazurilor și a nivelului de asistență medicală oferit de fiecare unitate medicală, pe criterii de performață reală”

0
491
Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) atenționează reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) asupra necesității de a asigura o finanțare adecvată pentru spitale, în scopul realizării unei îngrijiri medicale de calitate pentru pacienți:
Finanțarea corespunzătoare a spitalelor este extrem de importantă. În București, la fel ca în celelalte centre universitare de medicină din țară, medicii se confruntă cu cazuri complexe, cu patologii grave, care necesită o expertiză medicală avansată, dar și fonduri adecvate.
Fără finanțare corespunzătoare, spitalele se confruntă cu o serie de probleme, printre care lipsa echipamentelor și a tratamentelor necesare, care au impact direct asupra îngrijirii pacienților” – se subliniază într-un recent comunicat remis Sănătatea TV și RoHealthReview.
Colegiul Medicilor din Municipiul București mai solicită reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să acționeze prompt și hotărât în direcția asigurării la timp a plăților către spitale dar și a asigurării sumelor optime pentru decontarea tratamentului pacienților prin programele de sănătate:
„Este esențial să recunoaștem că sunt probleme în privința finanțării spitalelor și să se acționeze pentru acordarea unei alocări financiare corecte. Spitalele asigură îngrijirea medicală pentru o gamă variată de afecțiuni și necesități medicale.
O finanțare deficitară induce ca o consecință directă lipsa fondurilor necesare achiziției de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protectie sau aparatură medicală, iar fără acestea actul medical nu se poate realiza corespunzător.
Putem înțelege că resursele financiare sunt limitate, dar vă rugăm să respectați alocarea resurselor în funcție de nivelul de asistență pe care îl oferă spitalele bucureștene, precum și cele din alte județe unde sunt centre universitare de medicină, având în vedere că aceste unități medicale sunt capăt de linie pentru cazuri grave, situație care nu se regăsește în plata cazurilor pe care o are în acest moment CNAS” – transmite prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.
Plata serviciilor medicale este mult sub valoarea costului real al acestora și face ca spitalele mari, care tratează cazurile dificile, să fie în situații limită atunci când vorbim de achiziția de medicamente și materiale sanitare, menționează reprezentanții CMMB:
„Este important să precizăm că valoarea la care se realizează decontarea serviciilor medicale, necesită schimbări majore. Consider că este și de datoria mea, în calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, să atrag atenția asupra acestei probleme cunoscute. Finanțarea corespunzătoare a spitalelor, necesită suplimentarea fondurilor în funcție de gradul de complexitate a cazurilor și a nivelului de asistență medicală oferit de fiecare unitate medicală, pe criterii de performață reală”, a adăugat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.
Articolul precedentSalvați Copiii România: Studiu privind situația copiilor ucraineni din familiile de refugiați în țara noastră
Articolul următorDr. Tudor Ciuhodaru: „Interesele financiare sunt uriașe! În România se vând, anual, aproape 24 milioane litri de băuturi energizante”! „Conțin o combinație potențial letală!”