Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate

0
468

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca a implementat, din luna noiembrie a acetsui an, un sistem de identificare a pacientilor internati, cu ajutorul unor bratari personalizate, se arata intr-un comunicat de presa.

Bratara, care va fi purtata de pacient de la internare pana la externare, va contine informatii privind numele pacientului, data nasterii si CNP-ul pacientului, grupa sanguina si Rh-ul, numarul foii de observatie, sectia, salonul si numarul patului, data internarii si un cod de bare, se mai arata in document.

Potrivit comunicatului, toti pacientii primesc bratari albe, exceptandu-i pe cei cu risc de cadere, care vor purta bratari de culoare rosie.

Potrivit reprezentantilor spitalului, prin implementarea sistemului de indentificare se previn erorile in administrarea medicatiei, prin verificarea concordantei dintre medicatia indicata in foaia de observatie si cea care urmeaza a fi administrata si se reduce riscul aparitiei erorilor de diagnostic sau profilaxie.

„Cunoasterea in orice moment a identitatii corecte a pacientului este importanta pentru ca reduce riscul potential de confuzie, care poate duce la erori medicale. in plus, favorizeaza cunoasterea de catre intregul personal a acelor factori personali ai pacientului care pot genera un risc pentru siguranta sa”, a declarat Eva Kis, seful Serviciului de Management al Calitatii Serviciilor Medicale, din cadrul spitalului.

Managerul spitalului, Petru susca, a declarat ca implementarea sistemului va permite evitarea erorilor in administrarea medicatiei, prin verificarea concordantei dintre medicatia indicata in foaia de observatie si cea care urmeaza a fi administratasi ca, pe viitor, se doreste extinderea functionalitatilor acestui sistem prin accesarea fisei electronice a pacientului, direct la patul bolnavului, printr-o simpla scanare a unui cod QR de pe bratara, intr-o aplicatie speciala, in care medicul sa poata accesa intregul istoric si foaia de observatie a pacientului.

Pana acum, au fost achizitionate aproximativ 30.000 de bratari, iar imprimantele necesare inscriptionarii lor au fost distribuite in toate sectiile spitalului, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentCare sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Articolul următorAsociatia de Lupta impotriva Bolii Parkinson, campanie de informare privind importanta diagnosticarii din timp a bolii Parkinson