Durerile de dinti: care sunt cele mai frecvente cauze si cum pot fi prevenite

0
412

Durerile de dinti sunt descrise de multi drept cele mai rele dintre toate: puternice si insuportabile. Cauzata de cele mai multe ori de afectiuni ale cavitatii bucale, durerea se intensifica din ce in ce mai tare in sezonul rece, spun medicii, potrivit unui comunicat de presa sosit pe adresa redactiei Sanatatea TV.

Specialistii au intocmit o lista cu cateva dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei durerilor de dinti, printre care:

1. Probleme cu sinusurile

Daca durerea de dinti apare odata cu venirea frigului, aceasta ar putea fi asociata cu afectiuni ale sinusurilor. Atunci cand sinusurile sunt afectate, pacientii acuza o durere la nivelul dintilor de pe arcada superioara, explica specialistii.

2. Retragerea gingiilor

Potrivit specialistilor, persoanele cu dinti sensibili se pot confrunta cu caderea gingiei cauzata de deteriorarea smaltului. Durerea este intensificata de fiecare data cand dintele intra in contact cu alimente fierbinti sau reci.

3. Aparitia unui abces

Abcesul este o infectie dentara cauzata de resturile alimentare depuse pe dinti si gingii si de o igiena orala deficitara, explica specialistii. Medicii atrag atentia ca abcesul poate provoca inflamatii grave, cu umflaturi, infectie si dureri care pot persista ore intregi. Netratat, el poate duce la afectiuni ale gingiilor si creste sansa de a recidiva, de aceea se recomanda controlul si tratamentul prescris de stomatologi.

4. Scrasnirea dintilor in somn

De multe ori, persoanele care scrasnesc din dinti noaptea realizeaza ca fac asta abia cand ajung la medic din cauza durerilor pe care le resimt cand musca, explica medicii stomatologi. Potrivit acestora, afectiunea este asociata si cu alte simptome cum ar fi dureri de cap, dureri ale muschilor faciali si senzatia de falca rigida. Obiceiul scrasnirii poate fi inlaturat printr-o protectie realizata de medic, pe care pacientul o poarta in timpul noptii.

5. Desprinderea plombelor

Plombele cad atunci cand se aplica prea multa forta asupra lor sau atunci cand materialul incepe sa se descompuna, spun specialistii. in spatiul creat in urma desprinderii plombelor incep sa se stranga alimentele care provoca presiune. Zona devine si mai sensibila la temperaturi scazute, pana cand este din nou acoperita, explica specialistii. Potrivit acestora, imediat ce o persoana constata caderea unei plombe, trebuie sa se prezinte la medic pentru a remedia situatia.

Articolul precedentVaccinarea antigripala: rolul imunizarii impotriva virusului gripal pentru persoanele la risc
Articolul următorCum reactioneaza creierul mamelor la plansul bebelusilor