Dispare griul apăsător, își vor face loc culorile și pomii: Este reamenajată curtea interioară a Institutului Oncologic București

0
114
facebook/ Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București

Fereastra spitalului sau curtea interioară sunt singurele legături ale pacienților cu exteriorul, natura sau speranța însănătoșirii iar din acest motiv binecunoscut, multe instituții medicale acordă o atenție deosebită aspectului acestor spații interioare.

„Va dispărea griul apăsător și își vor face loc culorile și pomii. Printre betoane, a răsărit, a crescut și rodește un smochin. Ar putea fi smochinul speranței” – este mesajul care-i va umple de bucurie cei aflați în îngrijirea cadrelor medicale de la Institutului Oncologic București (IOB).

Puteți urmări online desfășurarea amenajărilor

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției amintite:

„Luna aceasta va fi un pic de „deranj”, dar după terminarea lucrărilor, copiii se vor bucura de o priveliște prietenoasă și un spațiu dedicat lor. Va dispărea griul apăsător și își vor face loc culorile și pomii. Printre betoane, a răsărit, a crescut și rodește un smochin. Ar putea fi smochinul speranței. Oameni cu suflet lucrează cu dragoste pentru cei mici, iar la final, totul va arăta mai bine decât puteți vedea deja în schițe. Proiectul „𝗢𝗰𝗵𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗺𝗶𝗻𝗮̆” aparține Asociației Zi de Bine și constă în amenajarea uneia dintre curțile noastre interioare, astfel încât priveliștea pe care o văd unii copii internați să îi ajute să le treacă timpul mai ușor. Puteți urmări, pe pagina noastră, cum înaintează lucrările și cum va arăta totul, la final” – anunță reprezentanții unității medicale.

„<<Mi-am petrecut multe nopți pe hol, în fața salonului, uitându-mă fix la câte o piatră sau o crăpătură, pe care o reparam în mintea mea. De cele mai multe ori, atunci când discutam cu medicii despre rezultatul unor analize, puneam întrebări sau trebuia să luăm niște decizii eram cu pe hol, nu în salon. Voiam să evităm discuțiile acestea în fața copilului nostru.
După discuții, rămâneam o vreme singură să procesez ce am aflat, să mă adun, să mă pregătesc de reîntâlnirea cu el care îmi citea aproape totul pe față. În acele clipe eram cu ochii acolo, pe ferestrele care dădeau în curtea aia interioară. Căutam ceva care să-mi insufle curaj.>>
Curând de tot, de pe hol sau din saloane, ochii copiilor și părinților internați la secția de oncologie pediatrică se vor muta pe nuanțe de verde crud, care vin de la plante, smochinul plin de roade sau ceilalți copaci. Și pe ghirlande sau păsări, o atmosferă ce permite să evadezi măcar pentru câteva clipe într-o lume imaginară. Atât cât să respiri un pic și să îți așezi emoțiile. Sau cât să inventezi o poveste, asemenea lui Oscar cu a lui tanti Roz.
Un #ochidelumină care să te ducă dincolo de spital și durere. Către speranță că va fi BINE.
Știi că și tu ne poți da iute o mână de ajutor cu un sms și textul SUS la 8845 (pentru 2 euro/lună)? Simplu ca bună dimineața. Și-ți mulțumim frumos!” se menționează pe pagina inițiatorilor acestui proiect.
Articolul precedentContinuă sesiunile de informare antidrog a directorilor de școli din Capitală
Articolul următorOrganizator al SSIMA, premiat la Congresul SRATI 2023