Cu ce noutate vine, joi, deschiderea celei de-a doua ediții a Congresului Internaţional Craiova Connects

0
229
foto: UMF Craiova

În cadrul Universității de Medicină şi Farmacie din Craiova va demara mâine, 6 aprilie, cea de-a doua ediție a Congresului Internaţional Craiova Connects.

Deschiderea oficială se va derula în Aula Magna (Bd. 1 Mai, nr. 66), joi, de la ora 13.00, iar ediţia curentă a congresului amintit se va desfășura până pe data de 9 aprilie, fiind construită în jurul specialităţilor gastroenterologie, obstetrică-ginecologie și diabet – boli de nutriţie.

Amfitrionii evenimentului, prof. univ. dr. Dan-Ionuţ Gheonea, rectorul UMF Craiova, şi prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, filiala Craiova, îi vor avea ca invitaţi pe prof. univ. dr. Cristian Gheorghe (Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie), prof. univ. dr. Gabriela Radulian (Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice), prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu (Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie).

Sunt înscriși 29 de participanți cu expuneri în gastroenterologie, 33 în obstetrică-ginecologie şi 22 pentru nutriţie-diabet

Pe parcursul celor patru zile, panelurile ştiinţifice vor reuni teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialităţi, cărora le este dedicată ediţia 2023 Craiova Connects, cât şi pentru medicii din zonele conexe acestora: medicină internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenţi medicali şi nu numai.

Manifestarea va debuta, joi, cu „Hands on training”, pentru a veni în sprijinul celor interesaţi să-şi perfecţioneze abilităţile în endoscopie digestivă pe model animal şi ecografie morfologică fetală; în aceeași zi, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune între gastroenterologie, obstetrică şi ginecologie, diabet şi boli de nutriţie, dar şi transmisii live din Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie şi Centrul de Simulare Diabet şi Nutriţie.

Noutatea din acest an: crearea de oportunităţi pentru tinerii medici, cercetători şi rezidenţi

„Pentru că ne dorim ca cei mai buni să vină cu noi în cercetarea universitară și vrem să-i încurajăm și să-i susținem, introducem în Craiova Connects două sesiuni care se vor desfășura sub formă de concursuri: una dintre tinerii specialiști și a doua dintre rezidenți. Ambele vor aduce premii precum sprijinirea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaționale, dar și crearea oportunității de a practica cu un specialist ales.

Conceptul Craiova Connects urmareste si abordarea unor teme privind: gandirea serioasa, trecerea de la individ la colaborare, imbunatatirea comunicarii in echipe de lucru, dar si fata de pacient, eficientizarea terapiilor personalizate in urma unui management de caz adecvat.

Așadar, un panel va fi dedicat temelor de comunicare medicală și de sănătate, în condițiile în care, prin conectarea mai multor specialități, evenimentul își propune aprofundarea ideii de lucru în echipă, dar și a activităților legate de succesul medical, respectiv diagnosticul și tratamentul multidisciplinar a pacientului.

Vor fi audiați formatori în comunicare apreciați de public, precum și rezultate ale cercetărilor în domeniul comunicării, intervenții bazate pe studii de caz și cele mai recente teorii din domeniul comunicării” – se menționează în comunicatul organizatorilor.

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită în lumea întreagă pe data de 7 aprilie.

Articolul precedentVal de viroze în rândul copiilor
Articolul următorCampanie de informare pentru prevenirea bolilor oculare degenerative