COVID-19: Autorităţile din Abu Dhabi au lansat campania de vaccinare în masă. Ce vaccinuri au fost aprobate

0
558

Autorităţile din capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, au început luni să vaccineze populaţia locală, la cinci zile după ce această ţară a aprobat vaccinul COVID-19, dezvoltat de producătorul chinez de medicamente Sinopharm. De asemenea, Emiratele Arabe Unite se numără printre primele ţări din lume care au început administrarea pe scară largă a vaccinului dezvoltat de alianța Pfizer/BioNTech, după Marea Britanie, la data de 9 decembrie.

45 de spitale și clinici au primit deja vaccinul Sinopharm

Decizia autorităților din Emiratele Arabe Unite vine la doar câteva zile după ce studiile clinice bazate pe vaccinul Sinopharm au fost suspendate în Peru, după apariţia unor probleme neurologice la unul dintre voluntari.

Cel puţin 45 de spitale şi clinici au primit doze de vaccin Sinopharm, care are, susțin autoritățile din Emiratele Arabe Unite, o eficienţă de 86%, potrivit Agerpres, care citează AFP. Niciun studiu care să vizeze acest aspect nu a fost deocamdată publicat de autorităţile din China, generând astfel o serie de critici referitoare la lipsa sa de transparenţă.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat în mod oficial peste 186.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei de COVID-19, inclusiv 618 decese.

Viaţa şi-a reluat în mare parte cursul ei obişnuit în emiratul învecinat Dubai, după o izolare strictă decretată în primăvara acestui an.

China are patru vaccinuri aflate în faza finală a studiilor clinice

Arabia Saudită a aprobat săptămâna trecută doar vaccinul Pfizer/BioNTech.

China are în prezent patru vaccinuri aflate în faza finală a studiilor clinice. Trei dintre acestea conţin un agent viral inert, fiind uşor de transportat şi de distribuit, spre deosebire de vaccinul alianței Pfizer/BioNTech, care trebuie să fie conservat la temperaturi de sub minus 70 de grade Celsius.

Autorităţile din Bahrain au validat oficial, la începutul lunii, două vaccinuri: cele produse de Sinopharm şi de Pfizer/BioNTech.

Mai multe studii clinice de amploare au fost realizate de laboratoare chineze în câteva ţări, inclusiv în Brazilia, Emiratele Arabe Unite şi Turcia. Industria farmaceutică chineză a fost criticată în trecut, din cauza unor scandaluri ce vizau vaccinuri alterate, aspect care ar putea să îi descurajeze pe unii dintre cumpărătorii străini.

Articolul precedentEXCLUSIV Consiliere psihologică pentru asistenți: În ciuda dificultăților, nu se gândesc la demisie
Articolul următorCare sunt judeţele cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus