Campania ASSMB „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența”, în vizită la Liceul Tehnologic Special nr. 3 din Capitală

0
1236
Foto: ASSMB
Peste 50 elevi de la Liceul Tehnologic Special nr. 3, din Sectorul 2 al Capitalei, au participat recent la sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor în caz de urgență medicală, în cadrul Campaniei Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența”; la această școală învață elevi cu dizabilități de auz din București și din județele din sudul şi sud-estul ţării.
Timp de două ore, într-un limbaj accesibil, copiilor le-au fost prezentate tehnicile de resuscitare în caz de stop cardio-respirator și au fost familiarizați cu utilizarea numărului unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență, un serviciu dedicat, prin care persoanele cu deficiențe de auz și/sau de vorbire pot solicita ajutor prin mesaje SMS cu operatorii 112.
În cadrul celor două sesiuni de instruire desfășurate, dr. Alin Popa, directorul Direcției Medicină Școlară în cadrul ASSMB, a fost asistat de cadre didactice din unitatea de învățământ, pentru facilitarea transmiterii informațiilor către elevi:
„Acordarea primului ajutor este o abilitate esențială, pe care fiecare persoană ar trebui să o stăpânească. Este crucial să fii pregătit pentru a răspunde prompt în diverse situații de urgență, pentru a salva vieți și a reduce suferința. Unele măsuri de prim ajutor sunt simple, astfel că educarea populației poate începe la vârste foarte fragede, cu prezentări adaptate nivelului de înțelegere. Tinerii sunt foarte deschiși, interesați și dornici de a învăța lucruri noi și folositoare, fapt care ne dă mari speranțe pentru viitor” – a precizat specialistul amintit.
Articolul precedent(VIDEO) Sindicaliștii din Sănătate protestează în fața Ministerului Finanțelor și a Camerei Deputaților
Articolul următorMinistrul Sănătății: „Schimbările politice care apar, într-un moment sau altul, la Ministerul Sănătăţii din punctul meu de vedere nu ar trebui în niciun fel să afecteze dezvoltarea acestor programe de control al cancerului, mai ales în zona pediatrică”